Düzgün Şekilde Odaklanmak İçin Gerekenler.

HzHydraa

Zümrüt madencisi
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
279
Beğeni
144
Puanları
700
Hepinize merhaba değerli forum kullanıcıları, ben Hydra.

Sizlerde odaklanma konusunda sorunlar yaşıyorsunuz değil mi ? Uğraştığınız şeylere kendinizi bir türlü doğru dürüst veremiyor, hem kafamızın içindeki olaylar hemde dış etkenler yüzünden çok çabucak odak noktanız değişe biliyor. Bu nedenden kaynaklı normalde 10 dakika da yapacağınız işlerinizi 1 saat gibi bir sürede bile yaptığınız zamanlar oluyor. Aynı zamanda odaklanmadığınız için istemediğiniz sonuçlarda elde etmeniz sizleri bir hayli kızdırıyor olsa gerek.

O zaman daha iyi odaklanmak için yapmamız gerekenler.

-
Telefonunuzda Uzak Durun!
Günlük yaşantımızda nereye gitsek yanımızda olan telefonlarımız odaklanma becerimizi ciddi anlamda kötü etkiliyor. Gelen bir mesajla, aramayla ya da bildirimle konsantrasyonumuz yerle bir oluyor. Kaybettiğimiz dikkati ise yeniden yerine getirmek bir hayli zor oluyor. Telefonun bir işe yaramasına gerek bile yok yaptığımız işten sıkılınca "Bir telefonuma bakayım belki biri bir şey yazmıştır." düşüncesi bile odaklanma sorunu yaşamamızın başlıca sebebi.

- E-maillerinizi Sık Sık Kontrol Etmeyin!
Belki de çok sık kontrol etmiyoruz ancak yine de etmeyin. Bunu takıntı etmiş insanlar günde 394860934860 kere bakma gereksimi duyuyor, bunu yapmanız tıpkı telefonda olduğu gibi sizi konudan uzaklaştırıp zaman kaybınıza neden olacaktır. Bu sorundan kurtulmak için e-maillerinizi günün belirli saatlerinde kontrol etmeye çalışabilirsiniz.

- Odaklanma Gücünüzü Arttıracak Müzikler Dinleyin!
Kişiden kişiye göre değişse de bazı müzikler cidden bazı müziklerin konsantrasyon üzerinde daha olumlu etkisi olduğunu biliyoruz. Odaklanmak için müzikten yararlana bilirsiniz ancak bazı insanların dikkati daha çok dağılıyor, insandan insana göre değişir ben sadece öneride bulunuyorum.

- Doğru Beslenin!
Yetersiz ve düzensiz beslenmek de odaklanma becerinizi zayıflatan bir diğer faktör! Bu nedenle beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz, yediğiniz içtiklerinizin sizi pek çok farklı yönden etkilediğini anlamalısınız. Sabah,öğlen ve akşam yediğiniz yemeklere dikkat edin.

- Aklınızı Kurcalayan Şeyleri Yazmayı Deneyin!
Zihninizi kurcalayan sorunların ya da aklınızdan geçen düşüncelerin hepsini tek tek yazın. Yazdıklarınızın yanına bunları ne zaman düşüneceğinize dair küçük notlar alın. Bu yaptıklarınızdan sonra biraz daha rahatlayıp odaklanmanız için daha etkili olabilir.

- Uyku Düzeninize Dikkat Edin!
Uykusuz kaldığınızda ya da kaliteli uyuyamadığınızda odaklanmanız haliyle zorlaşacaktır. Bu sebepten dolayı uyku düzeninizi bir an önce toparlayıp erken kalkıp işlerinizi erkenden hallede bilirsiniz.

Evet açıkçası odaklanmak çok zor bir kavram o yüzden bir kere odaklandığınızda yapacağınız işi bitirmeden başka şeyleri düşünmemenizi tavsiye ederim, bu konu hakkında düşüncelerim ve görüşüm bunlar eklemek istediğiniz veya yanıldığım bir konu var ise yanıtlardan baka bilirsiniz, konu işinize yaradıysa beğenmeyi unutmayın dostlarım. İyi günler.
 

Leseydan

Kömür madencisi
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
22
Beğeni
10
Puanları
30
Çok fazla kişi ile olan sohbetin ortasındaysan ordan uzaklaşmayı deneye bilirsin bu geldi aklıma
 
Üst